Twinkle | Digital Commerce

‘Aldi start in meerdere Europese landen met e-commerce’

2017-11-08
180101
  • 0:57

Aldi is van plan om zijn eerste concrete stappen in e-commerce in Groot-Brittannië te zetten. Volgens bronnen van de Duitse Lebensmittel Zeitung zou de discounter daar binnenkort een webshop openen, andere markten volgen.

Tegen de Duitse nieuwswebsite vertelt Aldi Süd Groot-Brittannië als een ideale testmarkt te zien. In dit land heeft de online verkoop van boodschappen al een 5 procent aandeel van het totaal. Ook zou zusterbedrijf Aldi Nord plannen hebben om in Spanje en Portugal met e-commerce te starten.

Alcoholische dranken
Aldi Süd startte in 2013 al met de online verkoop van alcoholische dranken. Andere e-commerce plannen waren tot nu toe niet naar buiten gebracht, maar wel achter de schermen al bedacht. De discounter zou al tien jaar geleden met online activiteiten willen starten, maar die plannen gingen destijds niet door.

Wolfgang
Aldi startte in ons land enkele jaren geleden een samenwerking met telefoonfabrikant Ambiance Technology voor de offline verkoop van Wolfgang-smartphones. De telefoons worden nu zelf door de fabrikant online verkocht.