Twinkle | Digital Commerce

Fabrikant ‘Aldi-telefoon’ verkoopt smartphone nu ook zelf online

2017-05-27
181101
  • [nieuws]
  • 0:56

Ambiance Technology heeft een eigen webshop geopend voor zijn Wolfgang-smartphones en accessoires. Eerder verkocht de fabrikant de telefoons nog alleen bij Aldi.

De Wolfgang-smartphones werden twee jaar geleden bij Aldi aangeboden, met een Wolfgang-webshop voor aanvullende accessoires. De toestellen moesten destijds concurreren met de telefoons van onder andere Apple en Samsung. ‘Met de webshop begeven we ons op een voor ons nieuw terrein. Laten we ons daar eerst op concentreren’, verklaarde oprichter en mede-eigenaar Eric Schouten destijds de keuze om nog geen smartphones online te verkopen.

Uitverkocht
Twee jaar later is de eigen webshop er en worden de telefoons door Ambiance Technology zelf verkocht. Aldi behoudt een twee weken durend exclusief verkooprecht op nieuwe modellen. Daarna kunnen consumenten de toestellen ook bij de fabrikant bestellen. Een nieuwe manier om klanten niet, net als twee jaar geleden, nog dezelfde dag te moeten teleurstellen met uitverkochte producten.

Bol.com
Ambiance Technology wil zijn telefoons later ook buiten de eigen website en Aldi om gaan verkopen. Bol.com wordt door Gsm Helpdesk als potentiële partner genoemd.