Twinkle | Digital Commerce

Amazon trekt stekker uit Amazon Webstore

2017-05-27
180101
  • 1:13

Amazon stopt volgend jaar met het aanbieden van Amazon Webstore, software waar de sites van duizenden online retailers op draaien. Dat heeft de e-commerce gigant aan zakelijke klanten laten weten. In juli 2016 gaat de stekker eruit.

Het gerucht over de sluiting ging al even rond, voordat gisteren een e-mail uitlekte over het besluit. ‘We realiseren ons dat uw eigen website belangrijk is voor uw handel’, schreef Amazon aan betrokken retailers. ‘We zullen de Webstore service tot 1 juli 2015 ondersteunen, om u 15 maanden te geven uzelf voor te bereiden op de verandering. Verzeker u er alstublieft van dat u alle relevante data uit uw Webstore voor 1 juli 2016 veilig stelt, omdat u na deze dag geen toegang meer zult hebben tot de content en features in Amazon Webstore.’

Exportfeatures
Er zijn exportfeatures beschikbaar waarmee bestaande klanten hun data kunnen migreren naar een nieuw platform. Amazon Webstore is niet meer toegankelijk voor nieuwe klanten, staat inmiddels op de site van de service te lezen. Meer informatie over de sluiting ontbreekt daar vooralsnog.

Maandbedrag en transactievergoeding
Amerikaanse online retailers betalen maandelijks 79 dollar voor Amazon Webstore, plus een vergoeding van 2 procent per transactie. Het in 2010 gelanceerde platform werd later ook in Europa uitgerold. De grote Britse warenhuisketen Marks & Spencer was lange tijd een van de bekende afnemers.