Twinkle | Digital Commerce

Quidsi-oprichter gokt groot met Jet.com

2017-11-11
500204
  • 1:31

Marc Lore, oprichter en voormalig topman van Quidsi, betreedt de Amerikaanse e-commerce markt binnenkort met een nieuwe start-up. Voor 49,99 dollar per jaar krijgen klanten toegang tot Jet.com, een soort online groothandel.

In ruil voor het entreegeld stelt Jet.com prijzen in het vooruitzicht die 10 tot 15 procent lager liggen dan elders online. Bedenker Lore gaat onder andere op prijs concurreren met Amazon, waaraan hij Quidsi (het bedrijf achter Diapers.com en andere webshops) voor 540 miljoen dollar verkocht.

Costco
BloombergBusiness omschrijft Jet.com, dat al ruim honderd mensen aan het werk houdt in New York, als ‘one of the biggest bets in the history of online retail’. Het verdienmodel heeft veel weg van dat van Costco, één van Amerika´s grootste winkelketens. Ook Costco koppelt een betaald abonnement (van momenteel 55 dollar per jaar in de VS) aan lage prijzen. Lore heeft laten weten alleen te willen verdienen aan de abonneegelden, niet aan marge op productverkopen.

Marktplaats
Anders dan Costco zal Jet.com gaan fungeren als een marktplaats, waarop andere partijen hun goederen kunnen slijten. Klanten kunnen de hoogte van kortingen deels zelf bepalen, door bestellingen te combineren of de verzender extra levertijd te gunnen. ‘We bouwen aan een andersoortige relatie met de klant', aldus Lore. 'Als wij je een product laten zien is het niet omdat we er geld aan verdienen en niet omdat we een productlijn uitfaseren, maar omdat wij denken dat we een goede deal voor je hebben.’

Naarmate klanten meer producten in hun winkelmandje stoppen, kunnen ze de prijs van de afzonderlijke items op Jet.com zien dalen:


Venture capital
Lore wist al 80 miljoen dollar aan venture capital binnen te halen voor Jet.com. De online groothandel zal in fases worden uitgerold, te beginnen deze maand. Tot de participerende retailers behoren Sony Store, Tigerdirect.com en Sears Hometown & Outlet Stores.