Twinkle | Digital Commerce

Maaltijdenservice Spar landelijk uitgerold

2017-11-11
180101
  • 0:53
Spar rolt zijn maaltijdservice Eet Smakelijk landelijk uit. De dienst is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen die graag dagelijks vers willen eten zonder te koken. De maaltijden kunnen worden afgehaald of thuisbezorgd.

Afgelopen zomer startte Spar een proef met Eet Smakelijk, dat bestaat uit 75 reguliere maaltijden, maar ook natriumbeperkte en gemalen maaltijden, verschillende wisselmenu’s, salades, soepen en nagerechten. Ze worden door professionele koks ambachtelijk bereid volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum (voorbeeld).

Online verkoop
De maaltijden kunnen via een formulier in de plaatselijke supermarkt of online worden besteld. Het afhalen is vervolgens gratis, voor thuisbezorging betalen klanten 4,95 euro (zie brochure in pdf). E-commerce manager Richard Beukeboom noemde de maaltijdenservice vorig jaar in een gesprek met Twinkle over Spar’s online aanwezigheid. De keten biedt franchisers sinds 2013 de mogelijkheid om ook online te verkopen. In datzelfde jaar startte Spar een proef met gekoelde afhaalkluisjes van De Buren in een supermarkt in Wageningen.