Twinkle | Digital Commerce

DPD werkt samen met De Buren

2023-07-17
1000562
  • 1:01

Bezorgdienst DPD is aangesloten op het netwerk van onbemande pakketwanden van De Buren. Consumenten en bedrijven kunnen daardoor nu ook hun DPD-pakketten via de pakketmuren van De Buren versturen.

Voor nu gaat het alleen om het versturen van de pakketten door consumenten en bedrijven via De Buren, binnen een aantal maanden is het ook mogelijk om pakketten te ontvangen. Het is de derde bezorger die is aangesloten op De Buren, na DHL en UPS. Volgens De Buren kan daardoor voor het eerst meer dan de helft van alle Nederlandse pakketten via dezelfde pakketwand worden afgeleverd of verzonden. Het zou voor het eerst in Europa zijn dat op deze schaal met een aanbieder van onbemande pakketwanden wordt samengewerkt.

De Buren noemt het cruciaal dat concurrerende pakketdiensten op deze wijze gaan samenwerken. ‘Want er is een keerzijde aan de explosief gegroeide pakketmarkt: overlast in de wijk door rondrijdende pakketbusjes, toename van CO2-uitstoot en minder snelheid voor de consument.’

De eerste pakketwanden waarbij DPD is geïntegreerd staan in Veenendaal en Rotterdam. Binnenkort komen daar de rest van de openbare pakketwanden bij. De Buren bouwt momenteel aan een netwerk van 3.000 onbemande pakketpunten.