Twinkle | Digital Commerce

Starbucks haalt mobiele besteloptie naar Europa

2017-10-05
180101
  • 1:07

Starbucks heeft zijn mobiele applicatie met bestelfunctionaliteit uitgebreid naar Europa. De Britten kunnen nu via Mobile Order & Pay hun koffie bestellen en betalen op de smartphone.

Starbucks introduceerde de bestelfunctionaliteit vorig jaar december in bepaalde steden in de Verenigde Staten. Vorige week meldde het bedrijf dat nu alle Amerikanen hun koffie mobiel kunnen bestellen. Londen is de eerste Europese markt waar Mobile Order & Pay beschikbaar is. Echter, alleen nog voor iOS.

Twee bezorgopties
Het koffiemerk bezorgt de koffie in de VS op twee verschillende manieren: de keten levert vanuit eigen productiefaciliteiten met eigen mensen in de bekende groene schorten aan bestellers op drukke locaties. Daarnaast zoekt Starbucks samenwerking met een of enkele logistieke partners, die orders vanuit bestaande winkels gaan leveren in (sub)stedelijke gebieden.

Postmates
Starbucks vond in zijn thuismarkt al een bezorgpartner in Postmates. Eigen koeriers van die startup leveren bestellingen in winkels en restaurants binnen een uur af bij de klant. In Londen moeten klanten hun koffie nog afhalen bij een door hen gekozen Starbucks-koffiebar in de stad.

Vier nieuwe zaken per dag
Starbucks heeft enorme mondiale groeiplannen. Omgerekend wil de keten de komende vijf jaar iedere zes uur ergens ter wereld een nieuwe vestiging openen. In 2020 moeten er dertigduizend koffiezaken zijn, achtduizend meer dan nu.