Twinkle | Digital Commerce

Postmates en baristas gaan koffie bezorgen voor Starbucks

2017-05-27
180101
  • 1:39

Starbucks start in de tweede helft van dit jaar met de bezorging van verse koffie in de VS. De keten gaat in zee met Postmates, een innovatieve startup. Daarnaast gaan baristas in groene schorten bestellingen afgeven in kantoorgebouwen.

Adam Brotman maakte Starbucks’ bezorgplannen afgelopen november kenbaar. Volgens de chief digital officer is delivery een belangrijke toevoeging om ‘de kracht van de mobiele app te ontsluiten’. Er werd een tweesporenbeleid voorgespiegeld: de keten gaat vanuit eigen productiefaciliteiten met eigen mensen in de bekende groene schorten leveren aan bestellers op drukke locaties. Daarnaast zou Starbucks samenwerking zoeken met een of enkele logistieke partners, die orders vanuit bestaande winkels gaan leveren in (sub)stedelijke gebieden.

Postmates
Gisteren werd met Postmates een eerste logistieke partner gepresenteerd. Eigen koeriers van die startup leveren bestellingen in winkels en restaurants binnen een uur af bij de klant. Inwoners van Seattle kunnen straks als eerste koffie van Starbucks laten bezorgen door Postmates, dat actief is in 22 regio’s. 'Together with Starbucks, we are working to set a new standard for e-commerce and convenience', schrijft het bedrijf op zijn weblog.

Baristas
De ‘barista delivery option’, zoals Starbucks het noemt, komt in de tweede helft van dit jaar allereerst in New York beschikbaar. Medewerkers in groene schorten gaan bestellingen bezorgen in een aantal geselecteerde grote kantoorgebouwen.

Bestellen en afhalen
Starbucks herhaalde gisteren zijn voornemen om Mobile Order & Pay dit jaar in heel de VS beschikbaar te maken. De keten voorzag zijn mobiele app eind vorig jaar van de bestelfunctionaliteit die dat faciliteert. Alle Amerikanen kunnen straks afhaalorders plaatsen op hun smartphone en daarmee wachtrijen in de koffiezaken omzeilen.

Vier nieuwe zaken per dag
Starbucks heeft enorme mondiale groeiplannen. Omgerekend wil de keten de komende vijf jaar iedere zes uur ergens ter wereld een nieuwe vestiging openen. In 2020 moeten er dertigduizend koffiezaken zijn, achtduizend meer dan nu.
 
Lees ook: Starbucks komt met koffiebonenabonnement voor webshoppers (19 februari 2015)