Twinkle | Digital Commerce

Betalen in termijnen met PayPal Credit

2017-05-27
180101
  • 1:05

PayPal heeft op het congres van de Amerikaanse National Retail Federation (NRF) enkele aankondigingen gedaan. Merchants krijgen meer vrijheid om zelf betaalvoorwaarden te scheppen in PayPal Credit. Ook breidt PayPal zijn adviesdiensten voor winkeliers uit, rapporteert Techcrunch.

PayPal maakte vorige zomer bekend dat zijn achteraf betaalproduct Bill Me Later verder zou gaan als PayPal Credit. Bij die gelegenheid werd ook een internationale expansie naar onder andere Groot-Brittannië en Duitsland aangekondigd. Of het betaalproduct ook naar ons land komt is niet bekend.

Termijn en rente
Ook liet PayPal bij de rebranding al weten dat merchants meer flexibiliteit krijgen in het bepalen van de betaalvoorwaarden voor klanten. Gisteren is dat concreet geworden. Webwinkeliers kunnen voortaan zelf bepalen in hoeveel termijnen en tegen welke rente hun klanten rekeningen moeten betalen. Ook bestaat de optie renteloze kredieten verschaffen aan webshoppers. PayPal, dat wordt afgesplitst van eBay, ziet ook grote offline potentie voor PayPal Credit.

Consulting
PayPal kondigde gisteren in New York ook aan dat het stevig zal inzetten op business consulting services, onder andere op het gebied van conversieoptimalisatie, shopping cart abandonment en internationaal verkopen. Een aantal diensten zal gratis beschikbaat komen, voor andere moeten merchants betalen.