Twinkle | Digital Commerce

Booking.com versoepelt regels voor hotelpartners

2017-11-11
180101
  • 1:02
Booking.com heeft de contractvoorwaarden voor aangesloten hotels versoepeld. De partners van de boekingssite mogen nu ook korting bieden op concurrerende sites als Expedia.com en Hotels.com.

Met de nieuwe maatregel hoopt Booking.com dat de onderzoeken naar mededingsbeperkingen door het platform (in Frankrijk, Zweden en Italië) worden stopgezet. Net als andere grote verzamelsites zou Booking.com teveel macht hebben gekregen in de markt. Nu zijn hotels vrij om op andere websites dezelfde prijs of zelfs een lagere prijs voor een kamer te rekenen. De prijs op de eigen website moet nog steeds wel gelijk zijn aan die op Booking.com.

Voorstel
Volgens Het Financieele Dagblad zijn ‘parity clauses’ vrij gangbaar tussen hotels en boekingssites. Nu Booking.com heeft toegezegd om de contractvoorwaarden te versoepelen, krijgen zijn concurrenten tot eind januari de tijd om te reageren op de voorstellen vanuit de Europese Commissie om hetzelfde te doen.

Online strategie
Booking.com, onderdeel van The Priceline Group, vraagt van de hoteliers een fee van gemiddeld 16 procent over de kamerprijs. De holding liet in juni weten ‘accommodatiepartners’ ook in hun online strategie te willen helpen. Daarbij gaat het om de opzet van websites, boekingsystemen en marketingcampagnes.

Lees meer:
- Booking.com: op=op (9-5-2014)