Twinkle | Digital Commerce

Travelbird krijgt voor tweede keer dit jaar groeigeld

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:24
Travelbird trekt opnieuw groeigeld aan van zijn eerdere investeerder Global Founders Capital. De investeringsmaatschappij van OIliver en broer Marc Samwer  (Zalando, Rocket Internet) en Fabian Siegel neemt een groter aandeel in het bedrijf dat nu op 140 miljoen euro wordt gewaardeerd.

De nummer 21 van de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100, kondigt zijn nieuwste zak geld aan in een persbericht. Het belang van Global Founders Capital is nu 16,4 procent, daar waar bij de eerste investering in maart van dit jaar de hoogte van het aandeel niet werd genoemd.

100 miljoen euro
Travelbird wist sinds zijn oprichting in 2010 jaarlijks met gemiddeld 300 procent in omzet te groeien, zonder extern kapitaal. In 2012 werd het Belgische MyTrip ingelijfd, een jaar later het Nederlandse Boekvandaag.nl. Inmiddels werken op de nieuwe locatie aan De Keizersgracht in Amsterdam vijfhonderd werknemers voor 17 markten. De ‘boekingomzet’ was in 2013 nog 37 miljoen euro, voor 2014 verwacht Travelbird 100 miljoen euro te noteren. Uiteindelijke totale omzetcijfers voor dit jaar worden niet genoemd, deze kwamen in 2013 uit op 70 miljoen euro.

Doelen naar volgend jaar
Net als bij de vorige financiering wil Travelbird zijn platform verder verbeteren en zijn personeelsbestand uitbreiden. De ambitie was om eind dit jaar 750 werknemers in dienst te hebben en in 20 landen aanwezig te zijn, ook buiten Europa. Deze wensen zijn tot nu toe nog niet gerealiseerd.

Albert Heijn
Travelbird fungeert naast platform voor reisdeals ook als leverancier voor andere retailers en uitgevers, die onder de eigen vlag acties op maat kunnen bieden aan hun klanten. Zo werkt Travelbird onder andere samen met Albert Heijn op Ah.travelbird.nl