Twinkle | Digital Commerce

Weer kapitaalinjectie voor Getir

2021-06-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Getir heeft in een series-D financieringsronde meer dan 550 miljoen dollar opgehaald. Met de nieuwe investering wil de flitsbezorger verder uitbreiden in Europa en de Verenigde Staten.

Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op 7,5 miljard dollar, zo laat Getir weten in een persbericht. Een flinke sprong vanaf de vorige, series-C investeringsronde, toen werd het techbedrijf gewaardeerd op 2,6 miljard dollar. De laatste kapitaalinjectie is de derde investeringsronde van Getir in 2021 en sinds begin dit jaar heeft het bedrijf bijna een miljard dollar opgehaald. Deze laatste kapitaalinjectie wordt gebruikt voor de expansie naar de Verenigde Staten. Afgelopen vrijdag lanceerde de flitsbezorger nog in Nederland, de komende weken gaan de koeriers ook in Parijs en Berlijn de weg op. Het plan is om in het vierde kwartaal in verschillende Amerikaanse steden de te lanceren.

De investering werd gesteund door bestaande investeerders, waaronder Tiger Global en Sequoia Captital. Deze ronde werden er een aantal wereldwijde investeerders toegevoegd zoals SilverLake, DisruptAD, Mubadala Investment Company en, naar eigen zeggen, ‘een grote gediversifieerde vermogensbeheerder aan de westkust van de VS’.