Twinkle | Digital Commerce

Grote Franse e-commerce speler naar de beurs

2017-05-27
180101
  • 1:06

Cnova, waar het grootste Franse webwarenhuis Cdiscount toe behoort, gaat naar de beurs. Het fusiebedrijf, vorig jaar goed voor circa 3 miljard euro eigen omzet, wil ongeveer een tiende van dat bedrag ophalen met een notering aan de Nasdaq.

Cnova ontstond een half jaar geleden uit een fusie tussen Cdiscount, onderdeel van Casino, en het Braziliaanse Nova Pontocom. Uit het prospectus blijkt dat de onderneming in Nederland is gevestigd; er is een officieel postadres in Eindhoven en op Schiphol wordt een ‘executive office’ van 226 vierkante meter gehuurd.

Mondiale pure player
Cnova wordt gewaardeerd op circa 4 miljard euro. De e-commerce onderneming (factsheet) beschouwt zichzelf als een 'major global pure player' in de dop. Momenteel is de beursganger actief in negen landen:

Pakketautomaten
Vlaggenschip Cdiscount is achter de nationale spoorwegen en Vente-privee.com de derde e-commerce speler in Frankrijk, aldus het Franse E-commerce Magazine. Deze week startte het webwarenhuis, dat ook ruimte biedt aan externe verkopers, met het plaatsen van de eerste honderd eigen pakketautomaten op stations. Uiteindelijk moeten er meer dan duizend van die automaten komen rond het spoorwegennetwerk. Overigens kunnen webshoppers al terecht bij zo’n 17.500 andere afhaalpunten in Frankrijk.