Twinkle | Digital Commerce

Freerecordshop.nl nu kleine etalage voor filmaanbiedingen

2017-11-08
180101
  • 1:26

Bezoekers van Freerecordshop.nl kregen maandenlang te lezen dat er iets te gebeuren stond. ‘We kunnen echter nog niet zeggen wat.’ Inmiddels is de site van het roemruchte retailmerk weer actief. Verkocht wordt er niets.


Afgelopen zomer verschenen er shop-in-shops van Free Record Shop in de fysieke winkels van Boekenvoordeel. Even daarvoor werd die keten eigenaar van de domeinnamen Freerecordshop.nl en Frs.nl.

Winkelstraat
Op de overgenomen domeinen wordt inmiddels verwezen naar de recente fysieke rentree: ‘Free Record Shop bij Boekenvoordeel biedt je met een assortiment van ruim 600 titels, een aantrekkelijk en voordelig filmassortiment in de winkelstraat.’ Bezoekers van de site wordt aanbevolen ‘af en toe langs te komen’ in één van de honderdtwintig winkels.

Op de site wordt een aantal ‘actieknallers’ uitgelicht. De films zijn echter niet online te bestellen; niet bij Free Record Shop, maar ook niet in de webwinkel van Boekenvoordeel.

Twinkle100
Free Record Shop behoorde nog niet zo lang geleden tot de bovenste helft van de Twinkle100 (nummer 44 in de editie van 2011), maar de digitalisering van media- en mediaverkoop betekende uiteindelijk de doodsteek voor de entertainmentketen. Free Record Shop ging twee keer kort na elkaar failliet. Binnenkort kan er online geboden worden op de inboedel van het sorteer- en distributiecentrum in Capelle aan den IJssel.

De grenzen van Hans Breukhoven
Hans Breukhoven, grondlegger van Free Record Shop, zei anderhalve maand geleden in een openhartig interview met De Telegraaf: ‘Ik ben wel met internet bezig geweest, maar ik liep steeds tegen de grenzen aan van mijn eigen kennen en kunnen, en ook van ons bedrijf. Winkels runnen en een internetsite runnen zijn totaal verschillende dingen. Dat kan niet zomaar in één bedrijfje.’