Twinkle | Digital Commerce

Proxisazur.be wordt Proxis.com

2017-05-27
180101
  • 1:29

Proxisazur.be, een van de grotere webwinkels uit België, verandert opnieuw van naam. De online mediawinkel gaat verder als Proxis.com. Binnenkort wordt duidelijk hoe de omzet van het bedrijf zich verhoudt tot die van andere online retailers op de Belgische markt.

Proxisazur.be ontstond vier jaar geleden uit een fusie tussen Proxis.be en Azur.be. ‘Nu wordt de merknaam Proxis.com terug naar voor geschoven als “het” Vlaamse shoppingpunt’, laat het e-commerce bedrijf weten. Bezoekers worden verwezen naar subsites over bijvoorbeeld strips, muziek of e-books. ‘De webwinkel evolueert van één website waar alles wordt aangeboden naar één site per productgroep.’ Proxis.com wil op termijn alle Nederlandstalige boektitels ontsluiten en zijn aanbod personaliseren aan de hand van big data.

Naar Nederland?
Bij het ontstaan in 2010 was Proxisazur.be ‘de grootste online mediawinkel in België’ volgens de fusiepartners, die werden geconfronteerd met Nederlandse concurrentie van onder andere Bol.com en Free Record Shop. Proxisazur.be sprak de ambitie uit om actief de Nederlandse markt te betreden. Daarvan kwam het niet.

Stempel
In de afgelopen jaren zijn Nederlandse webwinkels een steeds grotere stempel gaan drukken op de Belgische online markt. Free Record Shop verdween, maar behalve Bol.com werd ook Coolblue er een bekende naam. Bij de laatste BeCommerce Awards, te vergelijken met de Thuiswinkel Awards, werden Takeaway.com (met Pizza.be), Replacedirect en Travelbird uit ons land gelauwerd.

BeShopping100
De grootste online retailers in België zijn recentelijk voor het eerst gerangschikt op hun online consumentenomzet. De resultaten staan in de BeShopping100, die komende week wordt gepresenteerd en die is geïnspireerd op de Twinkle100. Belangenvereniging BeCommerce, initiator van de lijst, laat weten dat ook verkopende partijen uit andere landen in de lijst zijn opgenomen.

Lees ook: ‘Belgische webshops moeten nieuwe doelgroepen bedienen’ (9 juli 2014)