Twinkle | Digital Commerce

Frederique’s Choice neemt vier bloemenwebwinkels over

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Frederique’s Choice, het bloemenmerk van voormalig topmodel Frederique van der Wal, heeft vier concurrerende webshops overgenomen. Het gaat om Valentijnsdag.nl, Firstflowers.nl, Droomboeket.nl en Florientexpress.nl, Nederlands eerste online webshop in bloemen.

Met de overname van de shops van Droomgroep.nl beschikt Frederique’s Choice voortaan ook over een tweede binderij voor boeketten. Volgens naamgever Van der Wal past de overname bij de ambitie om ‘altijd te blijven groeien’. Ze spreekt van een fantastische stap voor haar zesjarige bedrijf. ‘Ik ben er trots op dat we Frederique’s Choice, het eerste bloemenmerk in de wereld, nu verbinden aan onder andere de eerste online bloemenshop in Nederland.’

Zeven webshops, veelvoud aan domeinnamen
Met deze overname bestaat de Frederique’s Choice Groep uit zeven eigen webshops en meer dan honderdveertig domeinnamen, allen gericht op bloemen en aanverwante artikelen. Daarnaast verzorgt Frederique’s Choice de online bloemenverkoop van een groot aantal zakelijke partners, waaronder Kaartwereld, Office Depot en BakkerFlowers. Ook beschikt het bedrijf over een snelgroeiend netwerk van bloemisten.

Bedrijven en consumenten
Frederique’s Choice is in 2008 opgericht door Frederique van der Wal en ondernemer Paul Roetenberg. Het bedrijf  bedient volgens eigen opgave meer dan tienduizend zakelijke klanten en ruim honderdduizend consumenten. Frederique’s Choice is inmiddels actief in zeven Europese landen, waaronder België, Duitsland en Oostenrijk.