Twinkle | Digital Commerce

Amazon stopt spraakherkenning in mobiele app

2017-11-09
180101
  • 0:58

Amazon biedt shoppers sinds kort de mogelijkheid om zoekopdrachten in te spreken in zijn mobiele applicatie. De introductie van voice search bij de grootste webwinkelier ter wereld zal allicht navolging vinden bij andere online retailers.

Apple biedt iPhone-bezitters al enkele jaren de optie hun apparaat te bedienen met Siri, een spraakgestuurde assistent voor het mobiele besturingssysteem iOS. Gebruikers van Google’s search app hebben ook al lang de mogelijkheid om opdrachten in te spreken. De zoekgigant wijst mobiele gebruikers ook nadrukkelijk op die optie.
 
Niet nieuw
De inzet van spraakherkenning bij online retailers is nog geen gemeengoed, maar nieuw is het niet; Albert Heijn biedt bijvoorbeeld al jaren de mogelijkheid om zoekopdrachten in te spreken in Appie, de Italiaanse e-commerce reus Yoox.com accepteert nu een kleine twee jaar stemcommando’s

Gebrekkige voorloper
Nu Amazon de zoekfunctionaliteit heeft geïntegreerd in zijn internationale app (iOS, Android), zullen meer webwinkels volgen, schrijft Mobile Commerce Daily. Amazon wijst de weg in mobile commerce, aldus de vaktitel, die de spraakgestuurde zoekervaring momenteel overigens ‘gebrekkig’ noemt.