Twinkle | Digital Commerce

Duizend DHL Parcelshops in Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:02

DHL Parcel heeft vandaag het duizendste afhaal- annex retourpunt geopend voor online bestellingen in Nederland. De naam DHL Servicepoint is vervangen door DHL Parcelshop.


Volgens DHL Parcel, waarin Selektvracht is opgegaan, beschikt 96 procent van de Nederlanders nu over een Parcelshop binnen een straal van 4 kilometer. Het laatste punt is vanochtend geopend in een supermarkt van Coop in Ridderkerk.

Exclusiviteit
Ook in andere winkels van Coop zijn pakketpunten van DHL te vinden, laten beide betrokken bedrijven weten. Winkeliers met een inpandige Parcelshop kunnen niet fungeren als click & collect punt van PostNL, door exclusiviteitsafspraken. De Vereniging van postale- en bancaire retailers, kortweg VVP, hield afgelopen zomer een pleidooi voor vrije marktwerking, waardoor webshoppers voor al hun pakjes terecht kunnen bij dezelfde winkel.

Maandag, pakketkasten en -bussen
DHL Parcel breidt zijn portfolio van afleveropties ondertussen snel uit. Vorige maand voegde het bedrijf met de maandag een zesde bezorgdag toe aan zijn dienstverlening voor Nederlandse webwinkeliers. Wehkamp.nl was daarbij de launching customer. Avondlevering is al langer beschikbaar bij DHL, dat dit jaar nog de eerste pakketautomaten wil stationeren in ons land. Ook zal het bedrijf hier pakketbussen introduceren, die webshoppers bij hun huis kunnen plaatsen.