Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon opent eerste permanente fysieke vestiging’

2017-11-08
180101
  • 1:08

Amazon opent zijn eerste eigen fysieke ‘winkel’ in New York. Het wordt een klein magazijn, waar consumenten hun online orders af kunnen komen halen en van waaruit Amazon same day levert aan New Yorkers.

Dat melden bronnen van The Wall Street Journal. De winkel wordt naar verluidt in een van de drukste straten van New York, nabij het Empire State Building, geopend. Een klein deel van Amazon’s online assortiment wordt in het magazijn opgeslagen voor same day delivery. Consumenten kunnen er hun orders afhalen en retourneren.

Experiment
De bronnen van The Wall Street Journal zeggen dat de winkel een experiment is voor Amazon. De online pure player wil meer fysiek contact met zijn klanten en inspelen op click & collect trends. Bij succes zouden er meer locaties in andere Amerikaanse steden kunnen komen, aldus de ingewijden.

Fysiek is een no go
Fysieke locaties waren voor Amazon lange tijd onbetreden terrein, omdat winkels de retailer veel geld kosten. Vorig jaar winter maakte de e-commerce gigant voor het eerst zijn entree in de winkelstraat, met een shop-in-shop in Amerikaanse winkelcentra. Deze waren echter slechts twee weken geopend. Een aantal jaar geleden onderzocht Amazon mogelijkheid voor een fysieke permanente winkel in thuishaven Seattle, maar die plannen verdwenen in de ijskast.