Twinkle | Digital Commerce

New York zoekt samenwerking met Amazon voor fietsbezorging

2019-12-06
1000562
  • 1:04

De Amerikaanse stad New York gaat kijken of pakketbezorging per fiets aanslaat bij zijn inwoners. Daarvoor zoekt de metropool de samenwerking op met verschillende vervoersdiensten, en Amazon.

In eerste instantie is het de bedoeling dat er zo’n honderd bezorgfietsen door delen van Manhattan zullen rijden. Naast Amazon werkt de stad samen met UPS en DHL, weet Forbes. In eerste instantie gaat het om een proef van een half jaar. Andere vervoerders zijn welkom om aan te sluiten, zo klinkt het.

Het inzetten van bezorgfietsen is een poging van New York City om het aantal vervoersbewegingen met busjes te verminderen. Dagelijks worden daar namelijk zo’n twee miljoen leveringen gedaan, in een stad waar de wegen overvol zijn. Het initiatief wordt dan ook met open armen ontvangen door de leiding van de stad. Burgemeester Bill de Blasio: ‘Dit is een interessant nieuwe programma die de drukte op onze straten helpt verminderen en levering versnelt, terwijl de voertuigemissies worden verminderd.’

Prime Now

Amazon heeft daarnaast al wat ervaring met het bezorgen op de fiets in New York. Het bedrijf bezorgt al zo’n tien maanden boodschappen via Prime Now per fiets in Manhatten en delen van Brooklyn. De Amerikaanse gigant wil die dienst zelf ook opschroeven.