Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp gaat de grens over met Belgische webshop

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:34

Wehkamp gaat nog dit jaar open in België. Op Wehkamp.be worden straks zo’n 150 duizend artikelen aangeboden, veelal dezelfde als op Wehkamp.nl. ‘Wehkamp.be moet binnen drie jaar een top 3-speler op de Belgische e-commerce markt worden’, aldus moederbedrijf RFS Holland Holding.

'Sinds 1995 zijn we online met Wehkamp.nl', zegt Gert van de Weerdhof, ceo van de holding. 'In die tijd waren we daarmee een van de eerste bedrijven in Nederland met een webshop. Met de online ervaring die we hier de afgelopen twintig jaar mee hebben opgedaan en de internationale ervaringen via Fonq, een van onze andere dochterbedrijven, ben ik ervan overtuigd dat ook Wehkamp.be een succesvolle introductie gaat krijgen.'

Merken
De Wehkamp-webshop van onze zuiderburen krijgt ongeveer 12 duizend verschillende merken in het assortiment, waarvan er veel online nog niet te verkrijgen zijn in België, laat Wehkamp weten in een persbericht. De productcategorieën zijn Mode, Huis Tuin & Do It Yourself, Eletronica, Entertainment & Huishoudapparatuur, Sport & Vrije Tijd en Beauty & Wellness. Wehkamp onderzoekt momenteel de mogelijkheden om ook Belgische merken toe te voegen aan het aanbod.

Gefaseerde uitrol
De online winkel wordt gefaseerd uitgerold. Dit jaar wordt een testversie gelanceerd, die in de loop van de tijd wordt geoptimaliseerd en wordt voorzien van in totaal 150 duizend artikelen. Via een formulier op Wehkamp.be kunnen Belgische consumenten zich nu alvast aanmelden voor nieuws over de opening van het platform.

Wehkamp.nl vernieuwd
Wehkamp.nl lanceerde vorig jaar een nieuwe website. Met video en een nieuw online magazine zet het online warenhuis in op het inspireren van de consument. Ook benadrukt het bedrijf sinds begin dit jaar geen postorderaar meer te zijn. De payoff  'Eerst Wehkamp.nl' werd vervangen door 'Het grootste online warenhuis van Nederland'.
 
Lees ook: