Twinkle | Digital Commerce

Google test bezorging met drones

2017-05-27
180101
  • 1:29

In navolging van Amazon test nu ook Google pakketbezorging met drones. Op het eigen sociale netwerk Google+ introduceert de zoekgigant Project Wing, ‘een nieuwe benadering van bezorging met gebruikmaking van zelfvliegende vehikels’.

Google heeft het eerste prototype getest in Australië. ‘Daar hebben we succesvol een eerste hulp kit, chocoladerepen, hondenkoekjes en water bezorgd bij een aantal Australische boeren.’ Google schoot daarvan de volgende video:

Sneller, veiliger, efficiënter
Google ziet enorm veel potentieel om goederen sneller, veiliger en efficiënter te bezorgen met drones. Het bedrijf zoekt naar partners die de technologie ‘veilig naar de wereld kunnen brengen’, laat het weten. Geïnteresseerde partijen kunnen een ‘Project Wing Interest Form’ invullen.

Amazon
Amazon, een andere Amerikaanse internetgigant, wil zijn proef met drones graag uitbreiden op zijn thuismarkt. In oktober zou de grootste online retailer ter wereld al drones willen inzetten in India, waar nog geen regelgeving bestaat over onbemande vliegtuigjes.

Dropping
Tussen Amazon Prime Air en Google’s Project Wing is een aantal verschillen waar te nemen, ook in de positionering: waar Amazon zinspeelt op bezorging binnen een half uur, droomt Google hardop over aflevering binnen twee minuten in stedelijke omgevingen. Anders dan bij Amazon landen de vliegtuigjes van Google niet bij de geadresseerde; pakjes worden letterlijk gedropt.

Google Shopping Express
De bevindingen met Project Wing zouden uiteindelijk kunnen worden gebruikt voor Google Shopping Express, de eigen afleverservice van Google. Het bezorgterrein van de dienst, die magazijnen van winkels maakt, werd afgelopen voorjaar uitgebreid naar onder andere de Amerikaanse oostkust.

Lees/zie ook: