Twinkle | Digital Commerce

DHL start met maandagbezorging, eerst voor Wehkamp.nl

2017-05-27
180101
  • 1:16

DHL Parcel gaat zes dagen in de week bezorgen voor webwinkels. De primeur is voor Wehkamp.nl. Aanstaande maandag bellen de DHL-chauffeurs voor het eerst aan bij klanten, die niet extra hoeven te betalen voor de service.

DHL Parcel breidt het aantal bezorgdagen met de maandagbezorging uit van vijf naar zes. Wehkamp-klanten die een bestelling doen op zaterdag of zondag, kunnen hun order voortaan op maandag bezorgd krijgen. De maandagse bezorg- en retouroptie is beschikbaar voor circa 98 procent van het assortiment van de launching customer.

Brede uitrol
DHL Parcel, hier voorheen bekend als SelektVracht, laat ook andere webwinkelklanten direct gebruik maken van de service. 'Het is geen pilot', aldus een woordvoerder. Voor de maandagbezorging brengt DHL Parcel geen extra kosten in rekening aan webwinkeliers. Wouter van Benten, ceo van DHL Parcel Benelux, laat optekenen: ‘Gemak en flexibiliteit zijn belangrijk voor de consument. Daarom introduceren wij voortdurend nieuwe afleveropties: na tijdvensters is dat nu de maandaglevering.’

Zondagbezorging
PostNL voegde de maandag afgelopen najaar als zesde bezorgdag toe. Komend weekend levert de marktleider voor het eerst ook pakjes op zondag, aan klanten van Coolblue. Als de proef, waaraan ook de Bas Group en Bax-shop.nl deelnemen, slaagt wordt zondagbezorging breder uitgerold. Thuiswinkel.org sprak deze week de hoop uit dat zondagbezorging ‘niet ten koste gaat van de kleinere webwinkels’. De belangenvereniging riep PostNL op om de tarieven voor de dienst gelijk te stellen aan die van andere bezorgdagen.