Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: Voradius’ strijd tegen de pure players

2017-11-08
180101
  • 1:14

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek aandacht voor Voradius, de productzoekmachine voor fysieke winkels. ‘Wij maken van elke winkel een magazijn voor een webwinkel.’

Voradius werd een jaar geleden gelanceerd door ex-medewerkers van eBay/Marktplaats, Skype en Capgemini, onder wie Martijn Jansen. Volgens hem voorziet de start-up in een nieuw marketingmiddel voor fysieke winkeliers, waarmee ze online zoekers tot offline kopers kunnen maken. Retailers die samenwerken met Voradius kunnen producten binnen de zoekmachine laten reserveren door gebruikers.

Webrooming
Begin dit jaar pionierde Voradius met de dienst Webrooming; er kwam een plug-in beschikbaar voor Google's browser Chrome. Wie hem gebruikt, ziet op productpagina’s van Bol.com waar het betreffende artikel fysiek te koop is, soms inclusief actuele voorraadinformatie en de genoemde reserveeroptie (demovideo).

Telefoongids
Afgelopen maand sloot Voradius een samenwerking met DTG. Consumenten kunnen via Detelefoongids.nl voortaan het assortiment van bij Voradius aangesloten winkels verkennen. De winkels worden ook zichtbaar op partnersites van DTG.

In onderstaand interview met Erwin Blom en Roeland Stekelenburg, voor het innovatieplatform Fast Moving Targets, vertelt Jansen onder andere over die nieuw gesloten samenwerking, de toekomst van offline winkelen en over de internationale ambities van zijn bedrijf.