Twinkle | Digital Commerce

Stadshart Amstelveen ontsluit productaanbod op Voradius

2017-11-08
180101
  • 1:46

Producten in de winkels van Stadshart Amstelveen zijn vanaf vandaag vindbaar op Voradius.nl. Artikelen uit de lokale Kijkshop, Douglas, MyCom, Halfords en Dixons zijn via de zoekmachine bovendien direct te bestellen om ze vervolgens af te halen.

Unibail-Rodamco, dat Stadshart Amstelveen in het portfolio heeft, is de eerste vastgoedbelegger die een samenwerking is aangegaan met Voradius ‘Deze integratie brengt consumenten en winkels beter met elkaar in contact. Zo wordt het eenvoudiger om de juiste winkels in het Stadshart  te vinden’, aldus marketingdirecteur Martijn Jansen. Hij hoopt dat de samenwerking met Unibail-Rodamco, dat zijn winkelmeterprijzen op peil wil houden, kan worden uitgebreid en hij ziet ook mogelijkheden voor samenwerking met andere winkelvastgoedpartijen.

Van online zoekers naar offline kopers
Voradius werd een jaar geleden gelanceerd door ex-medewerkers van eBay/Marktplaats, Skype en Capgemini, onder wie Jansen. Volgens hem voorziet de start-up in een nieuw marketingmiddel voor fysieke winkeliers, waarmee ze online zoekers tot offline kopers kunnen maken. Retailers die samenwerken met Voradius kunnen gebruikers van de zoekmachine desgewenst verwijzen naar hun site om voorradige producten direct af te rekenen. De items kunnen vervolgens in de buurt worden opgepikt. ‘Daarnaast werken we aan een reserveeroptie binnen Voradius, waarbij de klant pas betaalt in de winkel’, aldus Jansen vandaag tegen Twinkle.  

Realtime koppeling
Voradius doorzoekt momenteel 350.000 verschillende producten bij ongeveer 22.000 fysieke winkels in Nederland. Jansen: ‘Het platform groeit continu, doordat retailers via een koppeling eenvoudig realtime product- en voorraadinformatie ontsluiten en daarmee meer klanten en extra omzet in de winkel realiseren. Daarnaast is het ook mogelijk om het basisassortiment op Voradius te tonen.’

Telefoongids
Afgelopen maand sloot Voradius een samenwerking met DTG. Consumenten kunnen via Detelefoongids.nl voortaan het assortiment van bij Voradius aangesloten winkels verkennen. De winkels worden ook zichtbaar op partnersites van DTG.

Webrooming
Eerder dit jaar pionierde Voradius met de dienst Webrooming; er kwam een plug-in beschikbaar voor Google's browser Chrome. Wie hem gebruikt, ziet op productpagina’s van Bol.com waar het betreffende artikel fysiek te koop is, soms inclusief actuele voorraadinformatie en de genoemde reserveeroptie (demovideo).

Zie ook: Video Vrijdag: Voradius maakt magazijnen van winkels (4 juli 2014)