Twinkle | Digital Commerce

Kish.nl opent eerste fysieke horlogewinkel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:37

Kish.nl, dat ruim vijfduizend horloges verkoopt in zijn webshop, opent op 1 augustus aanstaande de deuren van een fysieke horlogewinkel in Oldenzaal. Oprichter en eigenaar Rogier Koershuis betrekt een pand waarin tot voor kort een ‘traditionele’ juwelierszaak gevestigd was.

Koershuis werkt momenteel aan de inrichting van zijn horlogezaak. Time & Trends, de vorige eigenaar van het pand aan de Deurningerstraat in Oldenzaal, ging dit voorjaar failliet.

Prijzen
Met de opening van de winkel in Oldenzaal, tevens afhaalpunt, gaat voor Koershuis een al langer gekoesterde wens in vervulling. Tegen Twinkle zegt hij. 'We waren al eerder in gesprek met partijen om een winkelpand te betrekken, maar dan was het te duur, de locatie niet goed of de logistieke capaciteit niet op orde. Twee maanden geleden deed deze kans in Oldenzaal zich opeens voor. Die hebben we gepakt.'

Magazijn in Vrienzenveen
De offline prijzen komen op hetzelfde niveau te liggen als de online prijzen. Kish.nl is al sinds 2001 in de lucht en vorig jaar kreeg het er met Horlogeband.com een specialistisch zusje bij. Het magazijn van de webonderneming is en blijft gevestigd in Vriezenveen, waar webshoppers ook orders op kunnen pikken. Koershuis heeft vijf mensen vast in dienst en daarnaast maakt hij gebruik van stagiairs en vakantiewerkers.

Horloge.nl
Met de opening van een fysieke winkel naast het online kanaal bewandelt Kish.nl dezelfde route als bijvoorbeeld Horloge.nl deed. De uitbaters van die webwinkel openden in oktober 2011 een fysieke winkel in Rotterdam, die ook dienst doet als magazijn en als afhaalpunt.

BoumanOnline
De omgekeerde route is gebruikelijker: fysieke winkeliers die ook online gaan verkopen. Een bekend voorbeeld is Bouman Juwelen Culemborg, dat ruim vijf jaar geleden startte met BoumanOnline. Al na een paar jaar oversteeg de omzet van de online tak die van de fysieke winkel.
 
Lees ook: