Twinkle | Digital Commerce

Click & collect zeer populair onder Britse shoppers

2017-05-27
180101
  • 1:05

Afhalen is buitengewoon populair onder Britse consumenten. 45 procent van de internetgebruikers in Groot-Brittannië heeft in de afgelopen kerstperiode producten in huis gehaald via click & collect.


Econsultancy onderzocht het gebruik van click & collect rond de feestdagen onder internetgebruikers in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het blijkt dat Britse shoppers (45 procent in 2013) veel vaker afhaalden dan Amerikaanse (20 procent):

Geen verschil in sekse
Zowel Britse mannen als vrouwen kiezen vaak voor click & collect. Uit een ander onderzoek, van YouGov in opdracht van Vouchercodes.co.uk, blijkt dat 45 procent van de vrouwen al eens een online bestelling heeft afgehaald. Mannen deden dit bijna even vaak (38 procent), meldt eMarketer.

Uitbreiding click & collect
De click & collect opties in de UK worden de laatste tijd flink uitgebreid. Met de komst van het pakketpuntbedrijf Doddle kunnen orders tegenwoordig worden afgehaald op treinstations. Ook Amazon heeft aangegeven hier gebruik van te willen maken, naast de eigen click & collect kluisjes op metrostations. Grote supermarktketens en online supers als Ocado en Asda zetten deze kluizen ook in voor het afhalen van online bestelde boodschappen. Mogelijkheden genoeg dus voor de Britten, die steeds meer eBay-aankopen kunnen oppikken bij Argos.