Twinkle | Digital Commerce

Betalen met vingerafdruk in retailapps op iPhones

2017-10-05
180101
  • 1:13

Apple maakt het voor retailers mogelijk om eigen apps voor de iPhone te ontwikkelen waarin met een vingerafdruk betaald kan worden. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van PayPal, dat al eerder aankondigde biometrisch betalen mogelijk te maken.

Apple presenteerde gisterenavond het nieuwe besturingssysteem iOS 8, dat vanaf de herfst geïnstalleerd kan worden op de iPhone 5s of de nieuwe iPhone 6. Met dit systeem maakt Apple het mogelijk om apps van derden te koppelen aan de vingerafdrukscan op de smartphone. Online retailers kunnen hun klanten hierdoor nog eenvoudiger laten afrekenen en informatie over bijvoorbeeld het bezorgadres opslaan in de vingerafdruk van de consument.

PayPal en Samsung
Apple is niet het eerste bedrijf dat biometrisch betalen met een vingerafdruk op mobiele apparaten mogelijk wil maken. Amerikaanse eigenaren van een Samsung Galaxy S5 smarthone kunnen hun vingerafdruk koppelen aan hun PayPal-account om zo te betalen. Daarin staat al informatie als creditcardgegevens en een bezorgadres, waardoor het betalen van mobiele orders slechts enkele klikken vergt. PayPal heeft voor retailers een mobile software development kit (SDK) ontwikkeld waarmee de vingerafdruk tool in de Android-apps kan worden meegebakken.

Push berichten
Daarnaast maakt Apple het voor retailers gemakkelijker om via iPhone apps push berichten te sturen naar klanten, schrijft Internet Retailer. Dit kunnen bijvoorbeeld berichten zijn over een sale of producten die de consument interessant vindt.