Twinkle | Digital Commerce

Fusie D-reizen en VakantieXperts beklonken

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:31

D-reizen en VakantieXperts worden per 1 juni opgenomen in de nieuw opgerichte holding D-RT Groep. De groep heeft met de twee reisbedrijven dan een totaalomzet van 700 miljoen euro en ruim 500 reisbureaus.

De ‘megafusie’ van D-reizen en VakantieXperts werd begin dit jaar al aangekondigd. Van den Hoogen, topman van D-reizen, noemde toen concentratie in de branche, die zich eerst bij touroperators en nu bij reisbureaus doet voelen, noodzakelijk om te overleven. ‘Iedereen is met iedereen in gesprek, dus ook D-reizen met VX’, liet hij TravMagazine weten. ’Wij willen als D-reizen aan het roer blijven om onze leidende positie te behouden. Daarom willen wij een prominente rol spelen zodat deze concentratie tot stand komt.’

Aandelen
D-reizen en VakantieXperts blijven als aparte bedrijven bestaan. Zij maken in de D-RT Groep nu deel uit van de grotere RT/Raiffeisen Touristik Group in Duitsland, die ook actief is in Oostenrijk en Luxemburg. De Duitse groep heeft een belang verworven in D-reizen. De familie van den Broek, de oprichters van de nummer 14 uit de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100, blijft aandeelhouder van D-reizen, maar zal geen beleidsbepalende invloed meer uitoefenen, zo meldt TravMagazine. De RT/Raiffeisen Touristik Group had al 50 procent van de aandelen van VakantieXperts in handen. Nu heeft het de andere helft van het bedrijf ook overgenomen.

D-reizen
D-reizen nam afgelopen oktober 81 winkels van Globe over na het faillissement van Oad Reizen. Daarmee kwam het totale aantal reiswinkels van D-reizen op 270. D-reizen zet persoonlijke reisassistenten in om ‘het ‘internet te koppelen aan persoonlijk reisadvies'.

VakantieXperts
VakantieXperts, dat 151 winkels heeft in Nederland en online verkoopt op Vx.nl, was onderdeel van BCD Holdings. Dat is ook de eigenaar van Travix, met sites als Cheaptickets.nl, Budgetair, Easytobook.com en Vliegwinkel.nl de nummer 6 van de Travel 30.