Twinkle | Digital Commerce

Sooqr koopt naam en techniek van Qweery

2017-11-09
180101
  • 1:24

Sooqr Search & Navigation heeft de technologie voor instant search en de handelsnaam van Qweery overgenomen. Het Hilversumse bedrijf richt zich naar eigen zeggen al enige jaren op dezelfde klantengroep als Qweery, dat nog geen maand geleden failliet ging.

De komende weken worden klanten van Qweery overgezet op het platform van Sooqr. De overnemende partij is niet direct voornemens om de Qweery-techniek te gaan gebruiken, aldus CEO Erik Keegstra in een persbericht. ‘Voor ons is het een mogelijkheid om te kijken waar we onze techniek eventueel kunnen aanscherpen of uitbreiden.’ Volgens Keegstra is er momenteel geen betere technologie en infrastructuur te vinden dan zijn bedrijf te bieden heeft.

Internationale ambities
Sooqr verzorgt de onsite search voor inmiddels zo’n zeventig webshops en daarnaast ook voor bijvoorbeeld uitgeverijen, grote weblogs en overheden. ‘In Nederland worden we graag marktleider, maar onze ambities stoppen niet bij de grens’, aldus Keegstra. ‘Wij willen de groei ook graag in het buitenland vinden. Meerdere buitenlandse partijen hebben we aangesloten via onze Magento-extensie, dat aantal gaat de komende tijd alleen nog maar groeien. We gaan kijken wat we daar nog meer in het kader van maatwerk en consultancy kunnen doen.’

Bodemprocedure
Overnameprooi Qweery was grotendeels uit de lucht voor het bedrijf failliet ging. Volgens oprichter en directeur Ramon Cohen de Lara werd Qweery de dupe van technische problemen elders. Hij starte een bodemprocedure tegen de partij in kwestie, die hij niet bij naam wil noemen. ‘Ik wil de onderste steen boven hebben, al hebben klanten daar niks meer aan omdat zo’n procedure maanden loopt´, zei hij eerder tegen Twinkle.