Twinkle | Digital Commerce

Doek gevallen voor Free Record Shop

2017-11-08
242208
  • 1:23

De webwinkel van Free Record Shop is al vier maanden uit de lucht en van een heropening lijkt het niet meer te komen. Eigenaar ProCures, dat eerder Polare en de Belgische tak van Free Record Shop failliet zag gaan, heeft dat bekend gemaakt.

Fresh Entertainment Nederland, de BV achter de winkelorganisatie van Free Record Shop in ons land, is gisteren failliet verklaard. De overgebleven 36 winkels sluiten en er gaan 55 voltijds- en 35 deeltijdbanen verloren. Rob Boers van Boers Advocaten in Veenendaal is aangesteld als curator.

Frs.nl uit de lucht
Sinds de surseance van beheerder ECI en het faillissement van pakjesverwerker E-Ways, eind vorig jaar, is de Nederlandse webwinkel van Free Record Shop uit de lucht. Eigenaar ProCures mikte op een snelle online rentree, maar die kwam er niet.

Online invulling
Free Record Shop meldde een maand geleden verder te zullen gaan als ‘entertainment outlet store’. De keten, die vorig jaar ook al werd getroffen door een faillissement, startte met het aanbieden van muziek, films en games volgens de nieuwe formule. Er werd nog nagedacht over de online invulling, aldus de keten vier weken geleden.

Twinkle100
Free Record Shop, dat een paar jaar geleden nog tot de bovenste helft van de Twinkle100 behoorde, liet de online exploitatie de afgelopen jaren over aan ECI, dat na zijn faillissement verder ging bij Novamedia.

Hans Breukhoven, oprichter van de Free Record Shop, voorspelde eind 2008 nog dat zijn bedrijf Bol.com in twee jaar zou inhalen online. Een jaar later al erkende hij dat hij die strijd had verloren.