Twinkle | Digital Commerce

ECI ziet geen brood in webwinkel Free Record Shop

2017-05-27
242208
  • 1:21

ECI heeft geen interesse in de webwinkel van het failliete Free Record Shop. Tot eind vorig jaar was de exploitatie van Frs.nl in handen van de boekenclub. Een overname van de webshop past nu niet binnen de ambities.


Dat zegt directeur Hubert de Koning van ECI, sinds begin dit jaar eigendom van Novamedia, tegen Entertainment Business. ‘Onze insteek is: laten we bij het begin beginnen. Eerst een goed- en soepel lopende organisatie op poten zetten en dan eventueel kijken naar andere projecten. Eerlijk gezegd zou het ook niet kunnen. De ECI-organisatie is bijvoorbeeld van 70 man naar 35 man gegaan, terwijl het takenpakket complexer is. Dan moet je reëel zijn en scherpe keuzes maken.’

Een soortgelijke samenwerking sluit de Koning echter voor de toekomst niet uit: ‘We staan voor alles open en hebben de ervaring. Maar eerst ligt de focus op de onze klanten en eigen organisatie.’

Online exploitatie
Het was De Koning die eind 2011 een overeenkomst sloot voor de online exploitatie van Frs.nl door ECI. De site was tot eind 2013 in de lucht; toen ging beheerder ECI zelf in surseance en pakketzuster E-Ways Fulfilment Center failliet.

Doek gevallen
Free Record Shop was eerder in 2013 zelf ook al failliet gegaan. De nieuwe eigenaar ProCures mikte op een snelle online rentree, maar die kwam er niet. Vorige week viel het doek voor de winkelorganisatie van Free Record Shop in ons land opnieuw. De deuren van de 36 fysieke winkels zijn overmorgen voor het laatst open.