Twinkle | Digital Commerce

TNT Express wil Nederlandse modetak aan consortium verkopen

2017-05-27
180101
  • 1:13

TNT Express heeft een geïnteresseerde partij gevonden voor de overname van zijn Nederlandse modetak TNT Fashion Group. Het bedrijf wil zijn logistieke dochter verkopen aan een consortium van Belspeed en Netlog Group.

TNT Express meldde afgelopen zomer al dat het zijn Nederlandse logistieke modetak van de hand wil doen. De Britse TNT Fashion werd vorig jaar ondergebracht bij TNT Express UK en Ierland. TNT Fashion Nederland verzorgt in het hoofdkantoor in Oldenzaal de volledige supply chain voor de mode-industrie. Zo biedt het diensten voor transport, logistiek en distributie. De groep werkt samen met ‘high- end designer labels tot high volume retailers’. Ook bezorgt het bedrijf sinds 2009 online bestelde kleding bij de consument thuis. Op het kantoor werken 660 werknemers.

Geen kleine partijen
De mogelijke kopers van de Europese marktleider op het gebied van logistieke oplossingen voor fashion retailers zijn zelf ook geen kleine partijen op de logistieke markt. Belspeed is een toonaangevend logistiekbedrijf op het gebied van lifestyleproducten. De onderneming is volgens Z24 goed voor een omzet van 35 miljoen euro. Netlog, een van de grootste logistieke dienstverleners in Turkije, genereert 500 miljoen euro omzet.

Goedkeuring
De overname moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraad van TNT Fashion Group en de toezichthouders. TNT Express verwacht dat de verkoop tegen het eind van het tweede kwartaal rond is.

Foto: Colors of rainbow. Variety of casual shirts on hangers, Shutterstock.