Twinkle | Digital Commerce

Hema: net niet responsive

2017-05-26
503314
  • 1:40

Instagram-foto's zijn bij Hema gemakkelijk te printen, maar de checkout is niet responsive voor mobiele apparaten.

Ik ben een grote fan van Instagram en ik gebruik het dan ook regelmatig. Dus toen Hema met de optie kwam om Instagram-foto's in een handig fotoboekje te printen, wilde ik dat uitproberen.

Op mijn iPhone zocht ik op 'Hema Instagram boekje' en via een enkele link kwam ik dicht bij het vuur terecht. Ik moest echter eerst aangeven dat ik met een tablet of smartphone verder wilde, terwijl ik verwacht had direct in de juiste omgeving terecht te komen.

Mobiel, maar niet helemaal
Toen ik de keus voor smartphone maakte, kwam ik terecht in een handige mobiele versie waar ik in simpele stappen mijn foto's kon downloaden via Facebook, Instagram of direct van mijn telefoon.
De stappen zijn duidelijk en het uploaden en selecteren vanaf Instagram ging ook goed. Ik kon helaas de naam van mijn fotoboek niet meer aanpassen.

Nadat ik 1 boekje had gemaakt wilde ik er nog wel een maken. Via de 'maak nog een boekje' knop ging ik verder en wilde ik andere foto's toevoegen. Daar haperde het: de foto's werden wel geselecteerd, maar niet toegevoegd. Dus probeerde ik de optie om direct vanaf mijn telefoon te uploaden. Dit leek goed te gaan, maar ook hier haperde het.


 


Conversiekiller
Vanuit het winkelmandje besloot ik het eerste boekje te bestellen en tot mijn verbazing kwam ik terecht op een desktop-versie van de checkout. Een enorme conversiekiller. Ik ben doorgegaan, want ik wilde mijn boekje graag hebben, en ik kon uiteindelijk een order plaatsen.

Gemiste kans
Hema heeft een goede mobiele website, dus ik begrijp niet waarom ik vanuit een mobiele site terecht kom in een checkout die niet mobiel is. Een gemiste kans, omdat de functionaliteit die het bedrijf biedt om je social foto's te printen wel echt superleuk is. Ik mag over een paar dagen mijn eerste Instagram-fotoboekje gaan ophalen bij de Hema bij mij in de buurt. Nog even de checkout mobile friendly maken en ze hebben er een nieuwe klant bij!