Twinkle | Digital Commerce

Google bant grote Nederlandse vergelijkers uit seller ratings

2017-05-27
180101
  • 1:18

Google kijkt voor de indexatie van seller ratings niet langer naar klantbeoordelingen op Beslist.nl, Kieskeurig.nl, Tweakers.net en Vergelijk.nl. Webwinkeliers die voor de sterren in AdWords leunden op deze sites, zijn een deel van hun zichtbaarheid kwijtgeraakt.

Sjoerd Jongmans, SEO consultant bij Tribal Internet Marketing, schrijft op de site van zusterbureau Easy over Google’s gewijzigde beleid.

Overgebleven verzamelaars
Nu de webwinkelbeoordelingen van Beslist.nl, Kieskeurig.nl, Tweakers.net en Vergelijk.nl niet meer meewegen, indexeert Google in ons land nog reviews van de volgende partijen: eKomi, The Feedback Company, Hardware.info, Klantenvertellen, Trustpilot en Kiyoh, dat ook de Thuiswinkel Waarborg Reviews faciliteert. Ook de in ons land actief geworden partijen Bazaarvoice en Trusted Shops staan op het lijstje van Google.

Alleen AdWords
De maatregel beïnvloedt alleen de verkopersbeoordelingen in AdWords. De sterren, die linken naar achterliggende beoordelingen, verschijnen automatisch bij advertenties als webwinkeliers genoeg reviews hebben en van voldoende niveau. De positie in de organische zoekresultaten van Google wordt door de wijziging niet beïnvloed, aldus Jongmans: ‘De organische zichtbaarheid wordt verkregen door beoordelingen op productniveau op de website te voorzien van een speciale opmaak. Door deze extra HTML-code kan Google een onderscheid maken tussen content en reviews.’

Lees ook: