Twinkle | Digital Commerce

ANWB biedt click & collect optie aan klanten

2017-05-27
180101
  • 1:37

ANWB is gestart met click & collect. Sinds kort kunnen consumenten hun online bestelde artikelen bij de organisatie voor mobiliteit afhalen in de fysieke winkels. De nieuwe dienst maakt deel uit van ANWB’s vernieuwing van zijn retailtak.

ANWB heeft zich onder andere ten doel gesteld om het online assortiment te verviervoudigen, meldt het bedrijf in de nieuwste uitgave van het magazine Logistiek. Dit doet ANWB met nieuwe producten als dakkoffers, fietsen en ski-uitrustingen.

Touchscreens
Consumenten kunnen sinds 1 februari gebruik maken van de click & collect optie. Zo hoopt de ANWB meer jonge gezinnen naar de winkels te trekken. In de vorig jaar verbouwde stenen vestigingen zijn interactieve touchscreens geplaatst waarop direct een verzekering af kan worden gesloten.

Snelheid omhoog
Achter de schermen heeft ANWB, om de vernieuwingen door te kunnen voeren, de snelheid van de logistiek opgeschroefd. ‘De grootste uitdagingen betreffen de snelle wisselingen (elke twee weken, red.) van het assortiment’, zegt supply chain manager Hendrik Spee. ‘De keten moet anders worden aangestuurd en daarvoor waren de bestaande systemen niet geschikt. We zijn schapgestuurd gaan werken, waarvoor veel communicatie met diverse afdelingen nodig is. Dit samenspel bleek grote veranderingen met zich mee te brengen.’

Scheiding voorraad
De komende tijd wil ANWB een administratieve scheiding van voorraden voor de winkels en voor de webshop doorvoeren. Het doel is dat elk kanaal straks een deel van de voorraad krijgt, afgestemd op de behoefte. 'En dat voorraden gemakkelijk overgeheveld kunnen worden', aldus Spee. Momenteel is bijna 70 procent van de 76 winkels omgebouwd en aangepast aan de nieuwe multichannel strategie.

The Social Shop
ANWB liet medio vorig jaar al weten zijn webassortiment fors uit te willen breiden. Later dat jaar startte de nummer 29 van de Twinkle100 een samenwerking met The Social Shop. De bond spoort leden aan om via The Social Shop zijn wegenwachtservice te verkopen. Hier kunnen zij twintig euro mee verdienen.