Twinkle | Digital Commerce

Happybee.nl in handen van Neckermann-eigenaar Axivate

2017-05-27
130111
  • 1:17

Happybee.nl is overgenomen door Axivate Capital, onder andere ook eigenaar van Neckermann.com. De webwinkel, goed voor een jaaromzet van ruim een miljoen euro, gaat opereren onder de Fifth Floor Fashion Group, waar ook Kinderkleding-tekoop.nl onder valt.

Emerce, waarvan Axivate mede-eigenaar is, schrijft over de acquisitie van de webshop. Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan. Happybee.nl, twee jaar geleden winnaar van een Thuiswinkel Award, zou tot de top 5 van Nederlandse webwinkels in kinderkleding behoren.

Twinkle100
Na Kleertjes.com, de nummer 57 van de Twinkle100, is Kinderkleding-tekoop.nl momenteel de grootste speler op de markt volgens Axivate. Met een jaaromzet van 4,3 miljoen euro in 2012 bezet de vorig jaar overgenomen webwinkel de 97e plek in de Twinkle100.

Basis
Happybee.nl komt te draaien op het platform van de nieuwe grote broer Kinderkleding-tekoop.nl, aldus Erik Mulder van Fifth Floor Fashion Group op Emerce.nl. Ook voor eventuele nieuwe eigen of overgenomen webwinkels wordt dat de basis: ‘Aan de achterkant worden ze samengevoegd, maar aan de voorkant kun je differentiëren, met collectie, branding en communicatie naar de klant.’

Neckermann BV
Axivate Capital werd eind 2012 eigenaar van Neckermann.com, de Benelux-organisatie van de failliete postorderaar uit Duitsland. Neckermann BV manifesteert zich sindsdien als e-commerce dienstverlener in de lage landen. Retailers en merken kunnen producten op voorraad houden in het magazijn van Neckermann.com en andere Axivate-webwinkels in Sint Jansteen. Ook de orders van Axivates eigen fashion start-up Bulls & Birds komen uit het Zeeuwse fulfilmentcenter.