Twinkle | Digital Commerce

Britse pakketvervoerder Hermes start met zondaglevering

2017-05-27
180101
  • 1:15

Pakketvervoerder Hermes start in Groot-Brittannië met het op zondag thuisbezorgen van online bestelde artikelen. Het bedrijf zegt hiermee het eerste Britse bezorgbedrijf voor consumenten te zijn dat een dergelijke service biedt.

De zondagdienst maakt deel uit van de zevendagenbezorgservice van Hermes. In eerste instantie zullen alleen producten die op zaterdag online zijn besteld op zondag worden thuisgeleverd, zo meldt Internet Retailing. Of in een later stadium ook orders van andere dagen aan de dienst worden toegevoegd is onbekend. Ook wordt niet gemeld voor welke plaatsen in Groot-Brittannië de service geldt.

Vaak thuis
‘De retailsector is al enige tijd een zevendaagse business’, zegt Carole Woodhead, chief executive van Hermes UK. ‘Door deze zondagsdienst nu te introduceren kunnen we online shoppers dezelfde zevendaagse service bieden. Uit een recente studie blijkt dat tweederde van de Britse webshoppers zondagslevering een aantrekkelijk idee vindt. Die dag zijn de meeste mensen namelijk thuis, waardoor - denken wij - meer pakketten al bij het eerste contactmoment aan de deur kan worden afgeleverd.’

Amazon
Amazon kondigde deze maand aan zijn zondagservice in de UK uit te willen breiden van alleen Londen, waar het de dienst testte, naar in totaal zeven grote Britse steden. De retailketen bezorgt de producten vanuit zijn eigen magazijn. Ook in de Verenigde Staten is Amazon al bezig met zondaglevering in New York en Los Angeles. Dit jaar komt de service ook beschikbaar in de steden Dallas, Houston, New Orleans en Phoenix.