Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: shoppable reclame op Youtube

2017-05-27
180101
  • 0:59

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ een video van Sport Chek, een Canadese sportketen die pioniert met een shoppable reclamevideo.

Sport Chek lanceerde eind vorig jaar een commercial waarin allerlei sporters kleding van de keten dragen tijdens hun workout. Aan de rechterkant van de video worden een aantal kledingstukken en accessoires getoond die direct gekocht kunnen worden op Sportchek.ca.

Sport Chek kocht voor de lancering van de video advertentieruimte in bij Youtube, zo meldt Retaildetail. Dat betekent dat de reclame voor het afspelen van andere video’s op het medium werd getoond. De sportketen werkt mee aan een experiment van Youtube-eigenaar Google om zo meer adverteerders naar de videowebsite te lokken. ‘We zien hierin een enorme kans voor retailers’, zegt Rafe Petkovic van Google Canada. ‘Doorgaans inspireren retailers consumenten via televisieadvertenties, maar die worden niet gekoppeld aan het verkooppunt.’