Twinkle | Digital Commerce

USPS breidt same day delivery dienst uit naar New York

2017-05-27
180101
  • 1:17

USPS breidt zijn same day delivery service ‘Metro Post’ uit naar New York. Het postbedrijf was vorig jaar in San Francisco al gestart met een pilot van de dienst, waaraan nu vijftig retailbedrijven deelnemen.


In New York kunnen sinds deze week twee retailers met een webshop en een fysieke winkel in de stad gebruik maken van Metro Post. USPS startte de dienst rond deze tijd vorig jaar met één retailer aan de westkust van de VS: de bloemist 1-800-Flowers.com.

Multichannel
Momenteel doen zo’n vijftig 'grote' retailers mee aan de pilot in San Franciscio. Zij hebben allen zowel een online shop als een stenen vestiging in de stad. Ook mogen een aantal kleine retailpartijen meedoen aan de test, inclusief een aantal eBay-verkopers.

Voor 20:00 uur in huis
De deelnemende retailers kunnen een bezorgverzoek vóór 14:00 uur melden bij USPS, waarna het pakket om 17:00 uur wordt opgehaald bij de verkoper. Nog voor 20:00 uur heeft de consument zijn bestelling dan in huis. Het pakket kan worden gevolgd via het Track & Confirm-systeem op USPS.com.

EBay Now
USPS gaat, net als in San Franciscio, in New York de concurrentiestrijd aan met eBay Now. Dit is een dienst van eBay waarbij artikelen uit fysieke winkels in de omgeving binnen het uur bij de consument thuis worden geleverd. EBay Now is beschikbaar voor retailers die zijn aangesloten op Milo, een tool voor actuele voorraad- en prijsinformatie in fysieke winkels.