Twinkle | Digital Commerce

Klarna koopt Duits betaalbedrijf Sofort

2017-05-27
180101
  • 1:01

Klarna, bekend als aanbieder van achteraf betalingen, heeft de Duitse concurrent Sofort overgenomen. Met de overname is een bedrag van rond de 150 miljoen dollar gemoeid, meldt The New York Times.


Klarna
heeft laten weten de activiteiten van Sofort onder die naam voort te willen zetten. Het Zweedse bedrijf bedient zelf miljoenen webshoppers en duizenden merchants in Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk en Nederland.

Het Duitse Sofort is op die laatste drie markten ook actief en daarnaast in Zwitserland, België, Italië, Polen, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk en Hongarije. Het bedrijf biedt webshoppers de optie om bij 25.000 aangesloten webwinkels te betalen via directe bankoverschrijdingen.

Kritiek
Enkele jaren geleden oogstte Directebanking, de naam waaronder Sofort toen onze betaalmarkt opkwam, nog forse kritiek van de Nederlandse banken op het punt van consumentenveiligheid. Die kritiek is verstomd, maar een echte concurrent van iDeal is het Duitse alternatief ook nooit geworden.

10 procent
Klarna, dat tot op heden 250 miljoen euro groeikapitaal van investeerders ontving, wacht nog op goedkeuring voor de overname van de Zweedse financiële autoriteiten. Samen claimen de bedrijven 10 procent van de Europese online betaalmarkt in handen te hebben.