Twinkle | Digital Commerce

Fab.com koppelt curated technologie in app aan desktopsite

2017-05-27
180101
  • 1:35

Fab.com heeft een update in zijn mobiele applicatie doorgevoerd die een directe verbinding legt met de webversie van de online shop. De shopactiviteiten van de klant in Fab’s app hebben invloed op het gecurateerde aanbod dat dezelfde klant later in de desktopversie van de webwinkel in zijn account krijgt aangeboden.

‘Als je start met winkelen in de app zul je binnen een aantal uur in de desktopversie van onze website merken dat de producten die je in de app hebt bekeken invloed hebben op wat je krijgt aangeboden in de desktopversie, en vice versa’, legt woordvoerster Deborah Roth uit aan Techcrunch.com. ‘Onze personalisatietechnologie is ontworpen om overeenstemmig te werken op alle apparaten.’

Reorganisatie
Fab.com meldt dat een derde van alle bezoeken aan de webwinkel afkomstig is van mobiel. Daarmee bedoelt het bedrijf zowel de smartphone als de tablet. De retailer maakte dit jaar bekend aan een grote reorganisatie te werken waarbij Fab.com wordt getransformeerd van een platform voor flash sales naar een 'grote online lifesyle shop’ met een vaste collectie. Om zijn groeiende klantengroep een aansprekend assortiment en snelle gratis bezorging en retouren te kunnen garanderen, zag Fab zich genoodzaakt zelf voorraden aan te gaan houden.

De mondiale verkopen worden straks vanuit één plaats aangestuurd en dat is New York. Er verdwijnen zeker honderd banen op het hoofdkantoor in Berlijn dankzij de reorganisatie. Van Fab's totale huidige personeelsbestand behouden zo’n zeshonderd werknemers hun baan.

Dc in Eindhoven
Fab.com wil nog dit jaar aanwezig gaan zijn in Nederland door een distributiecentrum te openen in Eindhoven. Fab gaat ‘tussen nu en 2014’ voor zo’n 450 arbeidsplaatsen in de regio Eindhoven zorgen. Hierin zijn de designers van Fab niet meegerekend. ‘Het gaat bij de 450 arbeidsplaatsen met name om administratief en logistiek medewerkers’, meldde de gemeente Eindhoven in juni in een persverklaring.