Twinkle | Digital Commerce

Hornbach opent nieuw Nederlands dc voor online groei

2019-11-26
1000562
  • 1:07

De van oorsprong Duitse bouwmarkt Hornbach opent komend jaar een distributiecentrum in Eindhoven. Het bedrijf doet dat om het aantal online bestellingen in ons land te laten toenemen.

Hornbach groeit namelijk jaarlijks met dubbele cijfers in Nederland. Vooral online is daarbij een belangrijke groeimotor. Hornbach zelf spreekt van een ‘belangrijk deel van de omzet’. Met een geschatte online omzet van 50 miljoen euro in Nederland bezet Hornbach de 42e positie in de Twinkle100.

Een nieuw distributiecentrum is dus nodig. Deze wordt gefaseerd in gebruik genomen en moet in mei komend jaar volledig operationeel zijn. Het dc is 13.000 vierkante meter groot en zal komen te staan op de logistieke campus van partner XPO Logistics. Die laatste zal ook een deel van de dienstverlening voor online orders gaan uitvoeren. ‘Nederland is in Europa trendsettend op het gebied van online bestellingen’, stelt algemeen directeur Evert de Goede van Hornbach Nederland. Volgens hem verwachten Nederlandse consumenten nu het volledige assortiment van Hornbach online te kunnen bestellen ‘waaronder groot plaatmateriaal en zware producten als mortel’, en was deze stap dus noodzakelijk.

Dat Hornbach investeert in zijn online divisie is bekend. Vorig jaar liet het bedrijf bij de bekendmaking van de jaarcijfers van alle markten nog weten 60 miljoen te hebben geïnvesteerd in zijn online tak.