Twinkle | Digital Commerce

Team retailorganisaties wil 200 fysieke retailers online helpen

2017-11-08
180101
  • 1:07

Een team van retailorganisaties in Groot-Brittannië heeft een plan uitgewerkt waarmee het tweehonderd Britse winkelstraten online wil krijgen. Het target200-team borduurt voort op de bestaande organisatie MyHigh.St, dat al een online verkoopplatform aanbiedt aan onafhankelijke fysieke retailers.

Het team dat het plan heeft opgezet bestaat uit het online retailplatform MyHigh.St, marktplaats Play.com, de British Independent Retailers Association (bira), Action for Market Towns en de Association of Town and City Management.

MyHigh.St
Bij MyHigh.St zijn momenteel al tweehonderd onafhankelijke fysieke retailers aangesloten, meldt Internetretailing.net. De site biedt hen naast een online etalage ook diensten aan als click & collect om meer klanten voor de stenen vestigingen te trekken. Bij deze tweehonderd aangesloten winkels wil het team nu de stenen vestigingen uit tweehonderd winkelstraten in het land aanmelden.

Geen toekomst
Net als in Nederland hebben fysieke winkels in Groot-Brittannië het zwaar. Uit onderzoek van ICM onder tweeduizend respondenten blijkt dat 56 procent van de ondervraagden vindt dat er niet genoeg productkeuze is in stenen winkels. In het onderzoeksrapport A Nation of Shopkeepers van het target200-team- dat vandaag wordt gepubliceerd- staat dat 32 procent van de Britten denkt dat fysieke winkels geen toekomst hebben, terwijl vier op de tien mensen bang is om de winkelstraat te verliezen.