Twinkle | Digital Commerce

Google introduceert webwinkelkeurmerk op Britse markt

2017-05-27
300235
  • 1:28

Google heeft zijn keurmerkprogramma Trusted Stores als Certified Shops geïntroduceerd op de Britse markt. Schoenverkopers Schuh en Spartoo behoren tot de eerste partners. Google Nederland heeft ‘geen nieuws’ over een eventuele lancering in ons land.

Het hoofd van Google’s retailafdeling in de UK liet dit voorjaar al weten Trusted Stores graag op de Britse markt te willen introduceren. Gisteren werd de stap aangekondigd op het eigen sociale netwerk Google+.

Trusted Store badge
Google lanceerde de Trusted Stores service voor webwinkeliers en hun klanten in de Verenigde Staten in 2011, om die daarna breed uit te rollen. Met de dienst wil Google online shoppers de garantie geven dat de webwinkel die wordt bezocht betrouwbaar is, een uitstekende klantenservice biedt en bestellingen op tijd zal verzenden. Ter ‘goedkeuring’ krijgen deze shops een Trusted Store-badge.

Probleem oplossen
Wanneer een online shopper een aankoop doet bij een Google Trusted Store ofwel Certified Shop, kan hij kiezen voor ‘free purchase protection’ van Google. Mocht er een probleem ontstaan met betrekking tot de bestelling, dan kan de koper de hulp van Google inroepen. Google zal vervolgens samen met de webwinkel en de klant het probleem proberen op te lossen. De zoekgigant staat hierbij tot 1.000 pond garant.

Google ratings
Google hecht steeds meer waarde aan de beoordelingen van webwinkels. Dit blijkt onder andere uit een onlangs verstevigde samenwerking met StellaService, een bedrijf dat webwinkels waardeert op hun customer service. De ratings die StellaService aan online shops toekent, worden door Google gebruikt within Google offerings, including Google Trusted Stores.

Nederland?
Woordvoerster Tineke Meijerman laat namens Google Nederland weten dat ze geen nieuws te melden heeft over een eventuele introductie van Trsutes Stores / Certified Shops in Nederland.