Twinkle | Digital Commerce

Jumbo Supermarkten maakt werk van e-commerce

2017-05-27
180101
  • 1:44

Jumbo Supermarkten werkt momenteel ambities uit op het gebied van e-commerce. Een woordvoerster van de keten bevestigt dat aan Twinkle. Jumbo zou een team van e-commerce experts hebben aangenomen om zijn online ambities uit te werken.

Distrifood meldt dat Jumbo bezig is met de ombouw van het voormalige distributiecentrum van Super de Boer in Den Bosch. Binnen enkele maanden zou het volgens anonieme bronnen moeten gaan fungeren als fulfilment center van online bestelde boodschappen. Volgens de vaktitel kunnen online kopers hun boodschappen straks ophalen in de dichtstbijzijnde winkel. Jumbo wilde de start met click & collect van boodschappen echter noch aan Distrifood noch aan Twinkle bevestigen.

'Inderdaad ambities'
Duidelijk is wel dat er in Den Bosch wordt gewerkt aan e-commerce plannen. ‘Jumbo stelt de klant centraal en wil daarom aanwezig zijn waar de klant is, ook online’, verklaart een woordvoerder van de keten aan Twinkle. ‘Daarom zijn er inderdaad ambities op het gebied van e-commerce. Deze ambities worden op dit moment door een team dat is gevestigd in een kantoor in Den Bosch uitgewerkt. Over de verdere invulling van onze e-commerce strategie en plannen doen wij geen mededelingen. Wat ik wel kan aangeven is dat er voor het einde van dit jaar niets zal gebeuren.’

Online service
Jumbo, achter Albert Heijn de tweede supermarktketen van Nederland, biedt al jaren een foto- en een gebakservice aan op Jumbosupermarkten.nl. Verdere initiatieven in online verkoop bleven uit. Jumbo investeerde begin vorig 2012 wel fors in zijn online service, wat de supermarktketen een Dutch Interactive Award opleverde. Er kwamen onder andere een fanpagina op Facebook, een mobiele receptapplicatie en een interactief wijnblog.

Thuisbezorgen en afhalen
In Twinkle liet manager business development Roland van den Berg begin 2012 al weten dat Jumbo daar aanwezig wil zijn, waar klanten zijn. In een artikel over click & collect in food zei hij destijds: ‘Het online kanaal biedt dus ook voor Jumbo kansen en op dit moment bekijken we alle mogelijkheden om deze in te vullen. Zowel thuisbezorgen als afhalen maakt het doen van de dagelijkse boodschappen makkelijker.'