Twinkle | Digital Commerce

Grapedistrict start verkoop op Fonq.nl

2017-11-08
180101
  • 1:29

Fonq.nl heeft een alliantie gesloten met wijnwinkelketen Grapedistrict. Een selectie wijnen, inclusief proefdozen en giftsets, is voortaan verkrijgbaar in het webwarenhuis. Grapedistrict is de eerste strategische verkooppartner van Fonq.nl.

Net als Wehkamp.nl, ook onderdeel van RFS Holland Holding, sluit Fonq.nl strategische samenwerkingen met retailers die het ‘eigentijdse webwarenhuis’ inzetten als extra verkoopkanaal. Ze kunnen een deel van hun voorraad wegleggen bij Fonq.nl, dat zijn assortiment met de deals verdiept en verbreedt.

Kennis van e-commerce
‘Zij zijn productspecialist, wij hebben de kennis van e-commerce’, vatte Fonq.nl’s CEO Patrick Kerssemakers het nieuwe model eerder samen tegen Twinkle. ‘Wij hebben een platform, een grote customer base, we nemen voorraad in huis en we kunnen goede serviceniveaus bieden zoals voor twaalf uur ’s avonds besteld, morgen in huis.’

Tot middernacht bestellen
Kerssemakers kondigde twee maanden geleden al aan dat een verkoper van wijn de primeur zou krijgen. Die is voor Grapedistrict, blijkt vandaag. Medeoprichter Freek Padberg van de wijnketen in een persbericht:
’Door de superieure logistiek van Fonq.nl kunnen mensen nu tot 24.00 uur de lekkerste wijnen en proefdozen bestellen en ze de volgende dag al in huis hebben. Dat is uniek in Nederland en voor een product als wijn ook erg relevant. Daarnaast zijn alle wijnen per stuk te bestellen, waardoor het een ideaal product is om je winkelmandje mee aan te vullen.’

Cadeaupropositie
Fonq.nl stelt met de toevoeging van wijn zijn cadeaupropositie te benadrukken. Het webwarenhuis verkocht al ‘wijnbenodigdheden’ als glazen, koelers, wijnrekken, kurkentrekkers en wijnstoppers. Kerssemakers ziet mogelijkheden tot soortgelijke samenwerkingen met retailers in sieraden, meubels en elektronica. Ze kunnen kiezen of ze hun complete assortiment willen slijten op Fonq.nl en zustersites, of slechts een deel ervan. Dat ze zelf al online verkopen, zoals Grapedistrict doet, staat een samenwerking niet in de weg.