Twinkle | Digital Commerce

Valentijn Bras (Scoupy) wint LOEY Starters Award

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

Valentijn Bras van Scoupy heeft gisteren de LOEY Award voor beste startende ondernemer in ontvangst genomen. De startersprijs is onderdeel van de LOEY Award voor ‘Leading Online Entrepreneur of the Year’.

‘Bras is als ondernemer erg sterk in bedenken van concepten, maar zijn kracht zit hem vooral in de snelle uitvoering. Scoupy is in korte tijd uitgegroeid tot het digitale kortingsplatform van Nederland’, schrijft de jury.

De prijs voor beste entrepreneur van het jaar ging naar Rogier Thewessen, oprichter van het online uitzendbureau StudentenWerk. De jury: ‘Rogier Thewessen richtte in 2000 StudentenWerk op, toen hij en zijn twee compagnons zelf nog studeerden. Inmiddels is StudentenWerk een serieuze uitdager van de grote traditionele uitzenders.’

Jury
De kanshebbers voor de LOEY Award werden beoordeeld door een jury die bestond uit Reinout Oerlemans, Michiel Mol, Willem Sijthoff, Hans Biesheuvel en Peter Driessen. Pieter Zwart mocht als winnaar van de LOEY Award 2012 ook aan de jurytafel plaatsnemen. Eerdere winnaars van de Entrepreneur of the Year-prijs zijn Stephan Bosman (Zoover, 2010) en Peter Driessen (Spil Games, 2011).

Ontwikkelingen Scoupy
Scoupy voegde deze week nieuwe functies toe aan zijn mobiele applicatie. Eén daarvan is Scoupy Exclusives, dat bedrijven een ‘app in een app’ biedt. Dat wil zeggen, dat zij een eigen omgeving met speciale aanbiedingen binnen Scoupy hebben die door consumenten alleen betreden kan worden aan de hand van een specifieke code. Ook kunnen gebruikers nu een eigen profiel aanmaken in de app en reviews schrijven over de acties en bijbehorende bedrijven.

Scoupy werd in 2011 gelanceerd als platform voor mobiele kortingsacties van lokale middenstanders. Het bedrijf vond in Gennie Feen Producties (FP) een aandeelhouder voor een belang van 25 procent. Ook hebben Sanoma en PostNL-dochter Netwerk VSP een aandeel in Scoupy.