Twinkle | Digital Commerce

Charlotte’s Law Store eerste juridische b2b-webshop

2017-05-27
180101
  • 0:59

Juriste Charlotte Meindersma heeft een webwinkel geopend waarin ondernemers allerlei kant-en-klare documenten op juridisch gebied aan kunnen schaffen. Daarnaast zijn workshops en online adviesgesprekken in het winkelmandje te leggen.

Charlotte’s Law Store is naar eigen zeggen de eerste juridische webwinkel voor ondernemers. Het idee erachter is dat ondernemers zichzelf kunnen voorzien van de juiste juridische informatie, documenten, (e-)boeken en formulieren. Zo heeft Meindersma voor webwinkeliers het boek Eerste hulp bij online gedonder te koop staan en kunnen e-commerce ondernemers een workshop Webwinkelrecht kopen.

Oploskoffie
Ook geeft Meindersma juridisch advies via ‘een kopje oploskoffie’, een gesprek via Skype, Facebook Messenger of Google Hangout, en helpt zij collega-juristen in het promoten van zichzelf op internet via social media-marketing, contentmarketing en inboundmarketing.

Arag voor consumenten
Meindersma is niet de eerste die een juridische webwinkel heeft geopend. Arag pionierde eind vorig jaar met een juridische b2c-shop waarin consumenten zo’n tweehonderd producten kunnen kopen op het gebied van onder andere wonen, werk & inkomen en reizen & verkeer.

Charlotte Meindersma schrijft maandelijks artikelen voor Twinkle over juridische zaken rond het e-commerce ondernemerschap.