Twinkle | Digital Commerce

Gemeente Enschede maakt webwinkeliers van werklozen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

De gemeente Enschede helpt werkloze burgers bij het opzetten van een webwinkel om zonder uitkering verder te kunnen. De Twentse gemeente heeft op verzoek van het CDA onderzocht of financiële zelfstandigheid bereikbaar is door een webwinkel te openen.
  
Gebleken is dat die mogelijkheid er is, rapporteert RTV Oost. De stad Enschede kampt volgens de omroep met een werkloosheidspercentage van 16 procent, twee zo hoog als het landelijke gemiddelde. De gemeente heeft een structureel tekort, omdat ze minder geld ontvangt van het rijk dan ze aan uitkeringen verstrekt aan burgers.

Voorbereiding
Enschede wil het probleem onder meer aanpakken door in te zetten op e-commerce. ‘Een goede voorbereiding is volgens de gemeente bepalend voor het succes van de onderneming’, meldt RTV Oost. ‘Daar denkt Enschede bij te kunnen helpen. Het gaat dan om onderzoek naar de techniek, de in- en verkoopprijzen, levertijden en transport, afspraken met leveranciers en keurmerken.’

Kip met gouden eieren
Ons land telt momenteel al tienduizenden verkopers van producten online. De groei van de online consumentenbestedingen vlakt af, de taart wordt over een groeiend aantal partijen verdeeld en grote e-commerce spelers trekken steeds meer omzet naar zich toe. Wijnand Jongen, directeur van belangenvereniging Thuiswinkel.org, waarschuwde vorig jaar al dat een webwinkel geen kip met de gouden eieren is.

Lees ook:
Is het starten van een webwinkel voor iedereen weggelegd? (2-9-2013)